Huwelijkswet vanaf 1 januari 2018

mediator+echtscheiding zwolle bruidstaart-omvallende-taart

Vanaf 1 januari is er een nieuwe wet m.b.t. het vermogen binnen het huwelijk. De bedoeling van deze nieuwe wet is de modernisering van het huwelijksvermogenrecht.

In het kort houdt het in dat al het vermogen en schulden die de partners al hadden voor het huwelijk,  ook na het huwelijk privévermogen- of schuld blijven. Alles wat de partners verwerven tijdens het huwelijk zal behoren tot de huwelijksgemeenschap. Een uitzondering zijn schenkingen of erfenissen, deze worden automatisch privévermogen.

Deze regeling past beter in onze huidige samenleving waarin financiële onafhankelijkheid steeds belangrijker wordt. Nadeel is dat het veel administratieve romslomp met zich meebrengt, goed documenteren is belangrijk! Tegenstanders verwachten dat deze nieuwe wetgeving bij de verdeling alleen maar tot meer discussies zal leiden, aangezien weinig mensen hun administratie goed op orde zullen hebben.

De nieuwe regeling geldt overigens alleen voor huwelijken na 1 januari 2018 gesloten dus waarschijnlijk gaat het nog even duren voordat ik als mediator ermee te maken krijg.

 

 

 

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf acht in cijfers: