Scheiden hoe?

 

mediator+echtscheiding zwolle het scheidingsproces

HET SCHEIDINGSPROCES

Er wordt mij wel eens gevraagd of het wel gepast is mijn dagelijkse kost te verdienen met het ondersteunen en regelen van een scheiding? Mijn antwoord is dan: “Stel je die vraag ook aan je tandarts?” Een tandarts verdient ook geen plezier aan de pijn van anderen, maar heeft wel interesse in het gebit en wil mensen graag van hun tandproblemen afhelpen. Zo doe ik mijn werk in de overtuiging dat ik mensen ondersteun bij een buitengewoon moeilijk proces.

Maar hoe verloopt nou zo’n proces? 

Het is belangrijk dat er een klik is tussen ons en dat jullie goed geïnformeerd worden over de mogelijkheden. Daarom is er altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we waar jullie over een jaar willen staan en wat ik hierin voor jullie kan doen.

Mijn ervaring is dat mensen in een eerste bijeenkomst het liefst meteen de financiële consequenties van de echtscheiding willen bespreken. Logisch, ik ken niemand die hier niet wakker van ligt tijdens een scheiding. Vragen als waar ga ik wonen, ga ik het financieel redden, hoe verdelen we de bezittingen kunnen je vooral ’s nachts aanvliegen.

Toch draai ik het om, samen bespreken we hoe jullie de toekomst zien. Hoe kunnen we het goed regelen voor de kinderen, wil één van de partners in de echtelijke woning blijven, wil je meer gaan werken of juist minder? De antwoorden op deze vragen zijn het uitgangspunt voor het regelen van de financiële en juridische zaken, het is namelijk veel makkelijker deze beslissingen te nemen vanuit wederzijdse wensen dan uit verplichtingen.

Tijdens de gesprekken houd ik trouwens wel goed de gevoelstemperatuur in de gaten; emoties zoals bijvoorbeeld angst, wantrouwen en schuld zijn namelijk slechte raadgevers bij belangrijke beslissingen.

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf vijftien in cijfers: