Tarieven

Uurtarief particulieren  150,00 incl. BTW
Uurtarief zakelijk          150,00 excl. BTW


Online scheiden met begeleiding*  

 € 750,00 per persoon                                                                                                                                                                     

Intakegesprek, Online vragenlijst, Ouderschapsplan (format door jullie zelf in te vullen), Alimentatieberekening, Financieel overzicht inclusief toeslagen, Vermogensoverzicht en Pensioenverdeling, Scheidingsovereenkomst/ Convenant, checklist op maat voor na de scheiding.

 

All-in pakket klein*   (als jullie veel zelf kunnen doen)                                                                                                                   

€ 750,- per persoon                                                                                                                                                                       

Intakegesprek, 3 mediationgesprekken (waarvan zonodig 1 kindgesprek), Ouderschapsplan (format door jullie zelf in te vullen), Alimentatieberekening, Financieel overzicht inclusief toeslagen, Vermogensoverzicht en Pensioenverdeling, Scheidingsovereenkomst/ Convenant, checklist op maat voor na de scheiding

 

All-in pakket standaard*                                                                                                                                                                 

€ 1250,- per persoon                                                                                                                                                                       

Intakegesprek, maximaal 7 mediationgesprekken, Kindgesprek, Ouderschapsplan, Alimentatieberekening, Financieel overzicht inclusief toeslagen, Vermogensoverzicht en Pensioenverdeling, Scheidingsovereenkomst/ Convenant, checklist op maat voor na de scheiding.

* als jullie getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met kinderen , dan moet de rechter jullie echtscheiding uitspreken. Het indienen van het verzoekschrift doet de advocaat. De advocaat kosten en griffierechten (kosten rechtbank) zijn niet inbegrepen. Je kunt zelf een advocaat kiezen of mijn advocaat helpt jullie. De griffiekosten zijn in 2019 € 297,- , de advocaatkosten van mijn advocaat € 250,-. (dit is voor jullie samen)

 

Keuze pakket: 

Kies je voor een klein all-in pakket dan heb je maximaal 3 mediationgesprekken. Dit is best weinig en betekent dat je veel samen moet bespreken en uitzoeken. Je maakt samen de afspraken aan de hand van een stappenplan en tijdens de mediations bespreken we de consequenties van deze afspraken voor de kinderen en jullie financiële en fiscale positie. Daarnaast geef ik jullie de juridische mogelijkheden en grenzen aan.  Ook voor een online scheiden pakket geldt dat jullie heel veel samen moeten bespreken.

Kies je voor een standaard all-in pakket dan bespreken we ook uitgebreid de communicatie tussen jullie, nu, maar vooral voor de toekomst. Hoe wil je samen ouders blijven en hoe gaan jullie dat doen?  Ik kan een kindgesprek voeren  en jullie adviseren over de kinderen. Daarnaast bespreken we alle zaken rondom wonen, alimentatie, financiën, fiscaliteit, vermogen, pensioen e.d. Ik kan jullie adviseren over alle mogelijkheden maar uiteindelijk beslissen jullie zelf. Alles wat jullie afspreken wordt vastgelegd in het ouderschapsplan en het convenant. 

 

Tarieven vergelijken:

Er is veel aanbod van mediators en scheidingsbemiddelaars. Houd er bij je keuze rekening mee dat:

  • de tarieven soms laag lijken omdat er nog 21% BTW bij komt
  • er bij een uurtarief ook tijd wordt doorberekend voor voorbereidingen, verslagen, telefoontjes, mailtjes etc
  • mediator zijn een vrij beroep is, is de mediator geschoold en geregistreerd?
  • niet iedere mediator (en advocaat) is financieel en fiscaal geschoold, de kosten van de mediation zijn dan laag maar de externe adviseurs moeten ook betaald worden.
  • en het allerbelangrijkste: je neemt belangrijke beslissingen voor de toekomst en daarom is het goed dat je je prettig voelt bij een mediator en vertrouwen hebt in deze persoon.

 

Bij mijn pakketprijzen krijg je nooit een rekening voor een vraag die je stelt of een gesprek dat langer duurt. Tijdens het kennismakingsgesprek spreken we af en leggen we vast wat het traject gaat kosten. 

 

Mediation ik kreeg eigenlijk al jeuk bij de term en de kosten daar schrok ik toch wel van. Op aandringen van een mijn ex en een vriend ben ik toch met Karen aan de keukentafel gaan zitten. Ik heb me echt vergist... Op een zakelijke en eerlijke manier (en geregeld met een lach) heeft zij ons geholpen onze scheiding op een goede manier (voor beide partijen) af te ronden. Omdat Karen ons goed heeft geholpen bespaart dit ons een (dure) gang naar de rechter en over de financien hebben we eerlijke afspraken kunnen maken. Ook is mede dankzij Karen de "relatie" tussen mijn ex en mij behoorlijk verbeterd. Fijn voor ons maar ook voor onze dochter. Bedankt!
 — Client wenst anoniem te blijven.

 

Neem contact op